17 Aralık 2024, Salı Yeni Haber
Haber Girişi : 2.01.2020

İlkokullu miniklere çevre bilinci ve kompost eğitimi

Doğaya Dost Dokunuşlar projesi kapsamında öğrencilere çevre bilinci ve kompost yapımı eğitimi verildi.
Seferihisar Soner Değerli Ürkmez İlkokulu 4/A sınıfı ve 4/B sınıfının ortak yürüttüğü e-twinning projesi kapsamında “Doğaya Dost Dokunuşlar” projesinde birbirinden eğlenceli ve farklı etkinlikler yapılmaya devam ediyor. Sınıf öğretmenleri Yaşar Dikici ve Sevda Kahraman öncülüğünde doğaya saygı duyan, çevresini koruyan ve atıkları geri dönüşüme kazandırmak için eğitim alan öğrenciler, doğa sevgisi ve doğanın korunması konusunda son derece hassas davranıyor. Öğretmenleri, “Doğaya Dost Dokunuşlar” projesi planlaması kapsamında çevre bilinci ve kompost yapımı ve faydaları hakkında bilgi almak için 2019 yılının son dersinde öğrencilerine ve geleceklerine unutamayacakları bir hediye verdiler.
Seferihisar İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisi Nafi Karataş, yılın son dersinde çocuklarıla buluşturularak bilgilerini aktardı. Karataş, öğrencilerire çevre bilinci, çevre kirliliği ve çevre kirliliğinin önlenmesi için neler yapabileceğini anlattı.
Öğrencileredn Kumsal, yazın bir deniz kaplumbağasının ağzında poşetle kıyaya vurmuş ve çevre kirliliği nedeniyle hayatını kaybetmiş olduğunu gördüğünü ve bundan tkilendiğini paylaştı. Bunun üzerine Karataş, su kaplumbağalarının deniz anası ile beslendiğini ve şeffaf poşetlerin denize atılması sonucu kaplumbağanın poşeti deniz anası sanıp dolanıp ölmesinin ihtimal olduğunu anlattı. Bu konuda çok hassas olunması gerektiğinin de altını çizdi.
Evsel atıkların önemli olduğunu ve kompost yapımının önemini ile aşamalarını anlatan Karataş, “Sınıftaki öğrencilerimizle beraber kompost yaptık. Projemiz kapsamında, “Toprağa Dokunmakdan Korkma” parolasıyla kompostumuzu beraberce yaptık. 2020 yılında çevremiz için iyi dileklerde bulunarak çevremizi koruyacağımızın sözünü vererek son dersimizi böyle anlamlı bir konu ile kapattık” dedi.

Yorum