Pagos Üretici Pazarı yeniden açılıyor
YENİ HABER – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in projelerinden biri olan Pagos Üretici Pazarı yeniden açılıyor. Üreticiyi doğrudan tüketici ile buluşturmayı hedefleyerek 2019 yılında açılan Pagos Üretici Pazarı’na ulaşım Bostanlı, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Üçkuyular, Karabağlar, Gaziemir ve Buca’dan her cumartesi ücretsiz tüketici servisleri ile sağlanacak.
İzmir’in tarihi simgelerinden biri olan Kadifekale’nin yeniden gün yüzüne çıkması ve turizm merkezi olması için açılan Pagos Üretici Pazarı’nda, tarımsal kalkınma kooperatifleri ve kadın kooperatifleri ürünlerini doğrudan tüketici ile buluşturma fırsatı buluyor.
Yunanistanda Türkçe bir sokak ismi var mı acaba? Bizde bulvarlara, semtlere,pazarlara böyle isimler veriliyor,.İyi niyetse karşılıklı olması gerekmez mi?
Yunan kültürünü düşündüren isim yerine bizi temsil eden bir isim olsa daha iyi olur. Yunanistan’da Osmanlı zamanındaki tüm isimler değiştirilmiştir. Bu onların en doğal hakkı. Bu da bizim hakkımız.
PAGOS adı neden uygun değilmiş? Kriteriniz nedir?
2000 yıl önceki adı Pagos sizi neden rahatsız ediyor?
Burada işgalci olduğunuzumu hatırlatıyor?
Barbaros Hayrettin koyunca içiniz rahat ı edecek?
Bence PAGOS son derece uygun. Doğrusuda o. Gerçek adı o.
Pagos ne demek ya.. BİZ gavurmuyuz Soyer…!!!
Başkanım mükemmel!Çevresini güzelce br düzene girse halk korkudan gelemiyor!
Pazarın ismi değişsin. Pagos bize uygun değil. Yunanistan’a veya her nereye gittiğinizde Fethi Sekin veya BARBOROS Hayrettin Paşa diye bir pazar yeri, sokak,bulvar, cadde, mahalle vb. Türk kahramanlarının ismini görüyormusunuz.