04 Eylül 2025, Perşembe Yeni Haber
Haber Girişi : 4.09.2025

Seferihisar’da dayanışma konseri: "Bir fidan bin nefes”

Seferihisar Belediyesi, Joy Sığacık ve Seferihisar Müzik, Kültür, Sanat ve Halk Oyunları Derneği iş birliğiyle 9 Eylül’de anlamlı bir dayanışma konseri düzenliyor.

Seferihisar Belediyesi, Joy Sığacık ve Seferihisar Müzik, Kültür, Sanat ve Halk Oyunları Derneği iş birliğiyle 9 Eylül’de anlamlı bir dayanışma konseri düzenliyor. “Bir Fidan Bin Nefes” adıyla gerçekleştirilecek etkinlikte Seferihisarlılar, hem kurtuluş gününün coşkusunu yaşayacak hem de doğaya nefes olmanın gururunu paylaşacak.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, tüm yurttaşları bu özel etkinliğe davet ederek şunları söyledi:

“Geçtiğimiz aylarda yaşadığımız yangınlar, ormanlarımızla birlikte hepimizin yüreğini yaktı. Yaklaşık 11 bin hektarlık alanımız kül oldu. Ancak biz Seferihisarlılar doğaya olan sevgimiz ve dayanışmamızla bu yaraları birlikte saracağız. ‘Bir Fidan Bin Nefes’ kampanyamızla kaybettiğimiz ormanlarımızı yeniden yeşertecek, çocuklarımıza daha yeşil bir gelecek bırakacağız.

Bugün düzenlediğimiz bu konser sadece bir müzik etkinliği değil; geleceğe diktiğimiz umutların, nefeslerin, fidanların konseridir. Çünkü her bir fidan çocuklarımız için yeni bir yaşam, yeni bir nefes demektir.

9 Eylül’ün kurtuluş ruhuyla hem toprağımıza hem geleceğimize sahip çıkıyoruz. Tüm Seferihisarlıları bu büyük dayanışmaya ortak olmaya davet ediyorum.”

Konser, 9 Eylül saat 20.30’da Joy Sığacık’ta gerçekleştirilecek. Etkinlikten elde edilecek gelir ve kampanya kapsamında yapılacak bağışlarla, yangından etkilenen bölgelerde ağaçlandırma çalışmaları yapılacak. Her bir fidan, Seferihisar’ın doğasına yeniden nefes olacak.

Yorum