16 Eylül 2025, Salı Yeni Haber
Haber Girişi : 31.07.2025

Seferihisar’da Ürkmez Sosyal Tesis hizmete açıldı

Seferihisar Belediyesi, Ürkmez Bengiler Mahallesi’nde inşa ettiği yeni sosyal tesisi halkın kullanımına açtı. Denize sıfır konumuyla dikkat çeken Ürkmez Sosyal Tesisi, uygun fiyatlı hizmet anlayışı ve kapsayıcı yapısıyla bölge halkına yeni bir buluşma noktası sunmayı hedefliyor.

Seferihisar Belediyesi, Ürkmez Bengiler Mahallesi’nde inşa ettiği yeni sosyal tesisi halkın kullanımına açtı. Denize sıfır konumuyla dikkat çeken Ürkmez Sosyal Tesisi, uygun fiyatlı hizmet anlayışı ve kapsayıcı yapısıyla bölge halkına yeni bir buluşma noktası sunmayı hedefliyor.

Tesisin açılış töreninde konuşan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, projeyi “vatandaş talebiyle hayata geçirilmiş bir sözün tutulması” olarak nitelendirdi. Sosyal belediyecilik vurgusu yapan Yetişkin, konuşmasında birlik ve dayanışma çağrısında bulundu.

“Bu Topraklar Yeniden Yeşerecek”

Geçtiğimiz ay yaşanan orman yangınlarına da değinen Başkan Yetişkin, “Yaklaşık 10 bin hektar ormanımızı kaybettik. Ama Seferihisar her zaman dayanışmayı bilen bir kent oldu. Bu topraklar yeniden yeşerecek, biz de belediye olarak vatandaşımızın her adımda yanında olacağız,” dedi.

Yetişkin ayrıca Ürkmez ve Doğanbey bölgesinin Seferihisar’ın gelişen bölgeleri arasında yer aldığına dikkat çekerek, son yıllarda bu bölgede gerçekleştirilen karavan kamp alanı, sahil düzenlemesi ve hizmet binası yatırımlarını hatırlattı.

Kadınlara, Çocuklara ve Komşuluğa Açık Bir Mekân

120 kişilik şezlong alanı, 300 kişilik kapalı oturma alanı, kafe-restoran, çocuk oyun alanları ve parklarıyla dört mevsim hizmet verecek şekilde planlanan tesisin, sosyal hayatın merkezi haline gelmesi amaçlanıyor. Başkan Yetişkin, “Biz istiyoruz ki kadınlar burada bir araya gelsin, çocuklar doğum günlerini kutlasın, okullar etkinliklerini burada yapsın. Bir şehri şehir yapan yolları değil; paylaşım ve komşuluk duygusudur,” ifadelerini kullandı.

Törene katılan vatandaşlar da tesisin erişilebilirliği ve sunduğu sosyal imkânlardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Belediye Başkanı Yetişkin’e teşekkür etti.

Yorum
  • Seferihisarlı 1 ay önce
    Dr.Cemil tugay ın seferihisara faydası yok en azından fut yöntemi ile Goca başkana tekrar saç ekse böyle çim adam gibi daha çok dolaşır 1 km öteden belli oluyor ekimli saçları lol
  • Ali Kınden 1 ay önce
    Tşk ederiz başkanım. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
  • Yahya 1 ay önce
    Tam olarak urkmezin neresinde konumunu nadil ogreniriz
  • Filiz yurdakavuşan 1 ay önce
    Tam arkasındaki ürkmez kamptayız ,hepimiz bir gidemedik tek tek gidip durum izahı ettik ,,bizim kampımızın önü şemsiyelerimiz yok ,bizim kamp sahibi önceden sahile kira ödüyordu bizler için gidip oturuyorduk ,kamp sahiplerine sahil halkındır ücretli şemsiye şezlong veremezsiniz diyen başkan şimdi ücretli şemsiye şezlong veriyor ,kendisinden söz aldık hala bir şey yok şemsiye istiyoruz sayın başkan lütfen!acil
  • TC Meriç 1 ay önce
    Bu verdiğiniz hizmet için sayın Seferihisar Belediye başkanı çok teşekkür ederim
  • Seçil ozguler 1 ay önce
    Çok iyi olmuş ta neden en yakın yer olan seferihisarda ilk bu sosyal tesisi yapmadiniz
  • LY TKMN 1 ay önce
    Tebrik ederim. Örnek bir belediyecilik. Ormanlarımızı da hepbirlikte yeniden yeşerteceğiz. Saygılarımla
  • O: Akbulut 1 ay önce
    Tam olarak Mengiler.in neresinde? Başarılar diliyorum