09 Aralık 2024, Pazartesi Yeni Haber
Haber Girişi : 31.01.2022

Seferihisarlı Çise Ulus 80 tonluk satış gerçekleştirdi

Seferihisar’da yaşayan 27 yaşındaki Çise Ulus ailesinin bahçesindeki mandalinaları jeotermal enerji ile kurutup ‘The 7’ markasını kurdu. 12 ay yenilebilen ve besin değerini koruyan mandalinalarla Çise Ulus e-ticaret yöntemiyle 80 tonluk satış gerçekleştirdi. Hedefinin tüm üreticilere ilaçsız tarım uygulamalarını tanıtmak olduğunu belirten Çise Ulus: "E-ticaretten 80 tonluk satış gerçekleştirdik. Şimdi hedefim tüm üreticilere ilaçsız tarım uygulamalarını tanıtıp, uygulamalarını sağlamak. Daha sonrasında da marka, dijital pazarlama, e- ticaret ve e -ihracat konularında bilgilendirme sağlayıp, her bahçenin ilaçsız tarım yaptığı ve marka olduğu bir ekosistem yaratabilmek istiyoruz. İnsanların sağlıkla ve güvenle yiyebileceği ürünler sunabilmek önemli. Toprak terkedilmesin işlensin üreticinin emeği dalda kalmasın” dedi.

"İLAÇSIZ TARIM TEKNİKLERİ UYGULUYORUM”

ekonomist.com’dan Levent Gökmen Demirciler’e konuşan 27 yaşındaki genç girişimci Çise Ulus ‘The 7’ markasını nasıl kurduğundan bahsederek: "1994’te İzmir Seferihisar’da doğdum. Üniversiteye kadar Seferihisar’da eğitim aldım. Daha sonrasında Bartın Üniversitesi- Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden onur öğrencisi olarak mezun oldum. Bunun yanında Türkiye Girişimcilik Vakfı, Yeni Bir Lider Derneği gibi öğrenci gelişim vakıf ve derneklerinde girişimcilik, liderlik alanlarında kendimi geliştirdim. Üniversite eğitimimi tamamladıktan sonra dil eğitimi için İngiltere’de bir süre bulundum. Türkiye’ye geldikten sonra Türkiye’nin büyük şirketlerinde dijital pazarlama, marka, E-ticaret alanlarında çalıştım. Şimdi de Fintech sektöründe stratejist olarak çalışmaktayım. Bunun yanında babaannemden yadigar bahçemizde ilaçsız tarım tekniklerini uygulayarak gıda alanında The 7 markasını kurdum” dedi.

"COVİD DÖNEMİMDE AĞAÇLARLA VAKİT GEÇİRDİM”

e-ticaret üzerinden satış gerçekleştirdiğini belirten Çise Ulus: "Covid döneminde sokağa çıkma kısıtlamalarında bahçedeki ağaçlarımızla zaman geçirdik. Bu süreçte daha iyisi yapılabilir mi diye araştırmaya başladım. Çevremdeki üreticiler kırmızı reçeli ilaçları önerince bu ilaçların çözümlerinin alternatiflerini araştırdım. Kendi doğal çözümlerimi ürettim. Denedikçe gördüm ki ürün kalitem arttı. Ardından dijitalden satışa başladım. İlk yıl hedeflediğimden daha büyük satış yaptım. Bu yıl hayal ettiğimden de büyük. The 7 markasına ait tüm maliyet 15 TL. En büyük yatırımım ise emeğim” dedi.

"JEOTERMAL ENERJİ İLE KURUTTUĞUMUZ MANDALİNA CİPSLERİMİZ VAR”

Jeotermal enerji ile kurutulmuş mandalina cipslerini ürettiğini ifade eden Çise Ulus: "Yaş mandalina, jeotermal ile kurutulmuş mandalina cipslerimiz var. Kutunun dışından bakıp mandalinayı her yere konumlandıracağız. Çayı, pestili, granola, unu ve birçok farklı ürünü gelecek sene çıkartacağız.Hasat zamanı sekiz kadın, dört erkek çalışıyoruz” dedi.

"ÖNCE FİKİR TASARLANMALI VE STRATEJİ KURULMALI”

Girişimci olmanın yollarından bahseden 27 yaşındaki Çise Ulus: "Fikir çok kıymetli ama inanç ve marka olabilmek çok daha kıymetli. Fikrinizi hayata geçirmeden önde fikri tasarlamalı ve en iyi stratejiyi kurmalısınız. Marka kimliğinizi önce siz bilmelisiniz. Buna uygun görseli tasarlayıp ve mesajınıza kadar belirleyip markanızı konumlandırmalısınız. Daha sonrasında kağıt üzerinde gelecekte ki strateji ve ilerleyeceğiniz rota ve bu rotaya uygun A, B yolları planlamalısınız. Eğer marka ve iş modeli planlamazsanız rüzgarda savrulursunuz. Seferihisar’da birçok mandalina m üreticisi ürün fiyatlarının bakım maliyetlerini karşılamaması nedeniyle mandalinalarını kesmek zorunda kalıyor” dedi.

"İLAÇSIZ TARIM UYGULAMALARINI TANITMAK İSTİYORUM”

Amacının ilaçsız tarımı tanıtmak olduğunu belirten Çise Ulus: "Ürettikleri ürünlerin büyümesi için ve tarımdaki zararlılardan kurtulmak için para vererek ilaç alıyorlar. Benim tarım tekniklerimde sadece kil ve ısırgan otu var. Bunun için doğaya bir bedel ödemenize gerek yok, ücretsiz sunuyor. Bahçede yaptığım yöntemleri kullanırlarsa giderleri azalacak. Hem topraklarının verimliliği hem de ürünlerinin kalitesi ve tonajı artacak. Evet ilaçsız mandalina üreticilerini ekosisteme dahiledip hem çiftçiyi hem ürünü geliştireceğim. Seferihisar Mandalinası çok özel bir cins. Bunu çok güzel yerlerde göreceğiz umarım. Şimdi hedefim tüm üreticilere ilaçsız tarım uygulamalarını tanıtıp, uygulamalarını sağlamak. Daha sonrasında da marka, dijital pazarlama, e- ticaret ve e -ihracat konularında bilgilendirme sağlayıp, her bahçenin ilaçsız tarım yaptığı ve marka olduğu bir ekosistem yaratabilmek istiyoruz. İnsanların sağlıkla ve güvenle yiyebileceği ürünler sunabilmek önemli. Toprak terkedilmesin işlensin üreticinin emeği dalda kalmasın!” dedi.

Yorum