13 Ekim 2025, Pazartesi Yeni Haber
Haber Girişi : 11.10.2025

Bademler Kooperatifi hijyenik sıkıma hazır

Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Zeytinyağı Fabrikası, 13 Ekim Pazartesi günü zeytin sıkım sezonuna başlıyor.

Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Zeytinyağı Fabrikası, 13 Ekim Pazartesi günü zeytin sıkım sezonuna başlıyor.

Yaklaşık 50 yıldır bölge üreticisine hizmet veren fabrika, bu sezon öncesinde tamamen yenilenerek hijyen standartlarına uygun hale getirildi. Yeni yönetim, Bademler’in en deneyimli üretici ekibini bir araya getirerek tüm yarımadadaki üreticileri zeytinlerini getirmeye davet ediyor.

“Hemen ve Hijyenik Sıkıyoruz”

Kooperatif yönetimi, bu yılki sıkım sezonuna “Hemen ve Hijyenik Sıkıyoruz” sloganıyla giriyor.

Zeytin üretiminde “yok yılı” olmasına rağmen, kooperatif tam kapasiteyle ve titizlikle hizmet verecek.

Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Seyfettin Şen, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Global sertifikalı zeytinyağı fabrikamızda, sertifika standartlarına uygun koşullarda üretim yapıyoruz. Üreticilerimizin isteğine göre sıcak sıkım veya 27°C’nin altında soğuk sıkım işlemleri titizlikle gerçekleştirilmektedir.”

Organik Üretim Standartlarında Hizmet

Hijyenik koşullar, anında sıkım imkânı ve deneyimli kadrosuyla Bademler Kooperatifi, bu sezon da üreticilere yüksek kaliteli, organik standartlarda zeytinyağı üretimi sunmayı hedefliyor.

Yorum