17 Aralık 2024, Salı Yeni Haber
Haber Girişi : 6.05.2024

Hayvan Gönülleri Topluluğu "Elim Patinde” Projesi farkındalık yaratıyor

Seferihisar’lı hayvansever, insiyatif ve gönüllü kişilerin oluşturduğu Hayvan Gönüllüleri Topluluğu projelerine devam ediyor.

Hayvan Gönülleri Topluluğu "Elim Patinde” Projesi farkındalık yaratıyor

Emre GÖNÜLLÜ / YENİ HABER

Seferihisar’lı hayvansever, insiyatif ve gönüllü kişilerin oluşturduğu Hayvan Gönüllüleri Topluluğu, Avrupa Birliği hibe programlarından biri olan Avrupa Dayanışma Programı kapsamında yürütülen projelerine devam ediyor.

Dog Wonderland, Afalina Hayvan Hakları Topluluğu, Sehayder, Bir Pati Çetesi, Seferihisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konsorsiyumunda oluşturulan Hayvan Gönüllüleri Topluluğu Avrupa Dayanışma Programı kapsamında hazırladıkları projeyi Türkiye Ulusal Ajansına sundu ve kalite değerlendirmesi sonucunda hibe almaya hak kazandı. Proje sokakta yaşayan hayvanları kısırlaştırma, sağlık durumlarını iyileştirme ve kişileri bilinçlendirme konularını temel amaç edinmiş durumunda.

"BU PROJE HEPİMİZİN”

Seferihisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörü Dinç Sarayköylü: "Seferihisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak projeye nasıl katkı sağlayabiliriz ve başta çocuklar olmak üzere onları nasıl bilinçlendiririz diye düşündük. Proje konsorsiyum ortakları ile fikir alışverişinde bulunduk ve gücümüzü birleştirmeyi planladık. Bu proje sadece bizim değil tüm hayvan severlerin, tüm gönüllülerin” diye konuştu.

Projenin detaylarını anlatan Sarayköylü şunları söyledi. "2023 yılının başında proje grubunu oluşturup, Türkiye Ulusal Ajansına projemizi gönderdik. Geçtiğimiz yılbaşı itibariyle projemiz kabul edildi ve hibe aldık, ardından hemen çalışmalara başladık.

"EN ÖNEMLİ GÜVENCEMİZ ÇOCUKLAR”

İşin ilk ayağı çocuklardı. Çocuklarla bir araya gelip farkındalık yaratmak istedik. Hem akranlarına bilgi vermesi hem de ebeveynlerine bilgi vermesini istedik. Çocuklar bizim en önemli güvencemiz. Bize göre çocuklarla çalışmak daha sempatik, daha neşeli ve sürdürülebilir.” dedi.

Sarayköylü sözlerine şu şekilde devam etti: "3 katılımcı okulumuz bize talep gönderdi: (Şehit Öğretmen Mehmet İzdal İlkokulu, Müşerref Hepkon İlkokulu ve Ulamış ilkokulu.) Okul eğitimlerimizi başlattık. 3 eğitim koçumuz, Dog Wonderland Aylin Karataş, Afalina Hayvan Hakları Topluluğu Kutay Özkan, Bir Pati Çetesi Temsilcisi ve öğretmenimiz Füsun Koşumcu gönüllülük esasına dayalı eğitim vermeye devam ediyorlar. Amacımız sadece eğitim vermek değil, mahallelere inmek, yetişkinlerle bir araya gelmek. Hayvanlara yönelik şiddetin ve sokakta yaşayan hayvanlardan kaynaklı kişilerde ortaya çıkan anlaşmazlıkların önüne geçmek istiyoruz. Projemiz aracılığıyla kişiler tarama yapsınlar, belirledikleri kedi ve köpeklerin kısırlaştırılması ve sağlık durumlarının iyileştirilmesi için katkı sağlasınlar istiyoruz. Projemizin sürdürülebilir olmasını önemsiyoruz. Hem kurum ve kuruluşlar hem de gönüllüler proje sonrasında da birlikte çalışmaya devam etsinler istiyoruz” dedi.

Avrupa Birliği projelerinde kurumumuz çok deneyimli diyen Sarayköylü, Demokrasi bilincinden, beslenmeye ve marka geliştirmeden ekolojiye kadar birçok proje yürüttüklerini belirtti.

Çocuklara barınaklara daha çok götürmek istiyoruz diyen Sarayköylü cümlelerini şu sözlerle bitiriyor: "Gönüllülük faaliyetlerini canlandırmak istiyoruz. Sadece bir faaliyette yaklaşık 40-50 kedi yakalanıp, kısırlaştırılıyor. Emeği geçen konsorsiyum ortaklarına ve bu projede hibe desteği sağlayan Türkiye Ulusal Ajansına da teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum