DOLAR

34,2981$% 0.36

EURO

37,4988% -0.08

STERLİN

44,8205£% -0.02

GRAM ALTIN

2.928,29%1,36

ÇEYREK ALTIN

4.957,00%0,93

BİTCOİN

2158323฿%5.87738

a

Bunlar da Seferihisarın asansör faciaları

0

BEĞENDİM

Asansör denilince akla medeniyet gelir, kolaylık gelir diye biliyoruz ama en önemlisi rant ve kandırmaca geliyor.

Daire veya dükkanları üst üste yapacaksın, bunları en iyi fiyata satabilmek için ‘Asansörlü..’ diyeceksin. Tüketici de üçüncü, beşinci katlara çıkış zorluğu yaşamayacağını düşünerek gayrimenkule yatırımını yapacak.

Buraya kadar her şey güzel. İşte esas iş, asıl hikaye bundan sonra başlıyor.

İLK ÇOK KATLI YAPI

90’lı yılların başıydı. İlçe merkezine, şehrin ilk çok katlı binası olarak ‘Yenigün İş Merkezi’ adı altında 4 katlı bir iş hanı yapıldı.  Ofisler satılırken ‘Asansörlü’ denildi ve aralarında benim de bulunduğum onlarca kişi büro satın aldı.

Ben şanslıydım çünkü birinci kattaki ofisi satın almıştım. Yenigün İş Merkezi’nin asansörü aralıklı olarak üç yıl kadar çalıştı. Sonra ‘tık’ diye durdu, duruş o duruş. 22 yıldır iş merkezimizde asansör çalışmıyor.

‘Asansör alanı ne oldu’ diye merak ederseniz, en dip kısmı atık biriktirme alanı olarak görev yapıyor…

İKİ İLERİ BİR GERİ

Aradan yıllar geçti Seferihisar merkezinin tam göbeğine ‘Çınar İş Merkezi’ adı altında görkemli (!) bir iş merkezi yapıldı.

Çift asansör konuldu, ofisler satıldı. İlçede taşınacak başka kamu binası yokmuş gibi araya siyasiler girdi, ‘Ofislerin daha iyi rakamlara satılmasına öncülük etsin’ düşüncesiyle Seferihisar Tapu Müdürlüğü 4’üncü kata taşındı.

Aradan birkaç yıl geçti, bu iş merkezinin asansörleri bazen hiç çalışmaz, bazen biri hizmet verir hale geldi. Burada çoğunlukla tek asansör çalışır. Tapu dairesine  işiniz düştüğünde asansörün önünde sıra bekleyen bir yığın vatandaş görürsünüz.

Seferihisar Tapu Müdürlüğü’ne işi düşen misafirler de o asansörün önünde sıraya girdiklerinde tapu müdürlüğü gibi vatandaşla sürekli içli dışlı olan bir kurum için niçin 4. katın seçildiğini düşünür.

Bunlardan bazılarının resmi kurumun 4. kata taşınmasına aracılık edenlerin kulaklarını çınlattıklarını çok duymuşumdur.

Gelelim Palmiye Sitesi’ne…

Hıdırlık Mahallesi 60. Sokak’ta yeni yapılan 22 daireli siteye ‘Palmiye Sitesi’ adı verildi. A ve B bloklardan oluşan bu sitenin B blok asansörü geçtiğimiz aylarda hizmete girdi!

Ancak ne hizmet ne hizmet…

Bu asansör de iki gün çalışıyor bir gün arıza nedeniyle duruyor. A blok için yapılması düşünülen asansörün parçaları ise haftalardır girişi işgal ededursun, bu bölümün asansörü yapılmadığı için sakinler oturma ruhsatı alamıyor. Bunlardan birisi de benim…

Şimdi merak edilen sorulara geçelim:

1.Çalışmayan asansörlerin sorumlusu inşaatı yapan mütahit mi? Yoksa asansörleri yapan firma mı? Yoksa makine mühendisleri odaları mı?

2.Yoksa mütahhitlerin, ucuz iş yapan asansörcüleri tercih etmesi nedeniyle kötü malzeme kullanıyor olması mı?…

Merak edilen asıl konu ise Makine Mühendisleri Odası yetkililerinin çalışmayan ve çok sorunlu olan bu asansörlere onay verirken hangi kıstaslara bakarak karar verdikleri…

Önümüzdeki yazılarda Seferihisar’ın bilmediği, duymadığı asansör facialarına da yer vermeye devam edeceğim.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.