23 Nisan 2025, Çarşamba Yeni Haber
Haber Girişi : 29.01.2009

Seferihisar’ın Değişimi ve Şehremini (1)

Tam on yıl önceydi 18 Nisan 1999 yerel seçimlerine ANAP’ın ılımlı rüzgârı estiği yine Ocak aylarında "Seferihisar değişim istiyor” sloganı ile belediye başkanlığına aday olmuştu.

O yıllarda İlçenin alt yapısı bitmiş üst yapı, yani makyaj çalışmaları kalmış, çiçeği burnunda bir belediye başkanı için sütten kaymaktı.

10 Ocak 1999 tarihli gazetemizdeki "Haftanın içinden” isimli köşemde şu cümleleri kullanmıştım: "Pekçok seçmen henüz çocuk diyor. Bu yaşlardaki insanlar 500 hatta 1000 işçi çalıştıran holdingleri yönetiyor ve trilyonlara yön veriyor, bu yaştaki insan niçin bir belediyeyi yönetmesin”.
Seferihisar değişim istiyor sloganı ile seçimleri kazandı ve iş başına geldiği ikinci yıl icraatlarından maoş kukolar gelmeye başlamıştı.
O günlerde Seferihisar Kaymakamlığı ilçenin dağ köyü olan Beyler’e 1350.TL’ye taş döşetirken bizim şehremini, yani şehrin emini ilçenin mahalle ve sokaklarına aynı günlerde 2.750.TL’ye taş döşetti. Üstelik taşların altına döşenen kumları da denizden üstelik belediyenin kamyonları ile kaçak, yani kanunlara aykırı bir şekilde gece yarısı taşıtmıştı… (ispatı kolay. Bir bilirkişi İlçenin taşlarını kaldırsın, altına baksın. Deniz kumu mu çay kumu mu veya mucur tozomu…)

Bu yazımı okurken aklınızdan "Yahu kamu adına denizden kum almış. İlçeye döşenen taşların altına sermiş. Ne var bunda” diye düşünebilirsiniz…

İyi de Seferihisar Kaymakamlığı Beyler köyüne döşettirdiği taşların altına deniz kumu serilmedi. Serilen kum yerine kırma taş tozu Urla’dan geldi ve parasını da yüklenici karşıladı. Niçin Beyler köyüne ki, Beyler Seferihisar’a 17.Km uzaklıkta olduğu halde bu köye Kaymakamlık nasıl 1350.TL’ye döşettirmişti de Seferihisar belediyesi şehir merkezine üstelik kumunu belediye kendisi temin ettiği halde niçin 2750.TL’ye döşettirmişti… Bu fiyat farkı nedendi…?

"Seferihisar değişim istiyor”un anlamı bu muydu?

Seferihisar’ın satılmadık belki de sadece mezarlığı kaldı

Belediyenin mülkleri yıldan yıla tek tek satıldı. Peki, karşılığında ne oldu?

Şu an belediyenin paraları icra korkusuyla İzmir’de çeşitli banka şubelerinde bazen ayda bir bazen haftada bir yer değiştiriyor. Nedeni alacaklılara, yani icraya kaptırmamak…

İyide geride kalan on yıl içerisinde Belediyeye ait o kadar gayrimenkul tek,tek satıldı. Peki bunun karşılığında Seferihisar belediyesi İlçeye hangi hizmetleri yapmıştı? Gözle görülür Pazar yerindeki yapımı tamamen şaibeli bir kültür merkezi ve şu an Belediye işçileri ve özel sektöre trilyonlarca borç…

Demek ki on yıl içerisinde Seferihisar böylesine bir değişim istiyormuş…

Yorum